Slow Food Story

English

Slow Food Story is the story of a revolution as slow as a snail. A revolution that is going on since 25 years, and still doesn’t show any sign of wanting to stop. It’s also a story of its great leader Carlo Petrini, called Carlìn; the inventor of Slow Food, and of Terra Madre. Slow Food Story is the story of a group of friends from the countryside: A story of foolishness, of political passions, of restaurants, of disinterred peasants rites, wine and travel, bets won and lost — but always lived with the same unsinkable, gruff irony. A story which shows us that even the most important cultural uprisings can be founded on a fun approach to life.


Italiano

Slow Food Story è la storia di una rivoluzione lenta, come una lumaca. Una rivoluzione che va avanti da 25 anni e ancora non dà cenno di volersi fermare. E che ha un suo lìder maximo, Carlo Petrini, detto Carlìn. L’inventore di Slow Food e di Terra Madre. Slow Food Story è la storia di un gruppo di amici di provincia: una storia di bischerate, di passioni politiche, di ristoranti, di riti contadini riesumati, di vino e di viaggi, di scommesse vinte o perse ma vissute sempre con la stessa inaffondabile, burbera, ironia. Una storia che ci dimostra come anche le più importanti avventure culturali possono nascere da un approccio divertito alla vita.