Prof. Antonia Trichopoulou: "The Mediterranean diet"

Italiano

La Prof.ssa Antonia Trichopoulou dell’Università di Atene è una tra le più importanti studiose di dieta e tipicità del Mediterraneo. Ci parlerà di questa importantissima tematica e delle sue ultime ricerche nel campo. In allegato troverete un articolo dove affronta alcune questioni che riguardano i benefici della dieta mediterranea sulla salute, il suo sostegno da parte delle istituzioni europee e la sua definizione.

ARTICOLI ALLEGATI:

Traditional foods: a science and society perspective

The micronutrient content of traditional Greek foods

Diversity v. globalization: traditional foods at the epicentre

English

Professor Antonia Trichopoulou from the University of Athens is amongst the greatest scholars in nutrition and is an expert regarding the Mediterranean diet. She will talk about these important subjects and more specifically about her recent research in this field. Please find attached an article where she discusses a few questions regarding the benefits of the Mediterranean diet on one’s health, about how European institutions are supporting it, and of it’s definition.

ATTACHED ARTICLES:

Traditional foods: a science and society perspective

The micronutrient content of traditional Greek foods

Diversity v. globalization: traditional foods at the epicentre

LINGUA: inglese