La cucina vegetariana a Occidente e a Oriente

con Pietro Leeman

La cultura vegetariana ha una tradizione di millenni. Si è sviluppata molto in oriente, sostenuta da filosofie e religioni soprattutto di India e Cina che vedono in quello stile alimentare uno strumento che favorisce il benessere a tutti i livelli.

Grandi personalità nella storia hanno abbracciato il vegetarianismo anche in occidente, ​grazie ad osservazioni socio culturali​ che hanno intravista in tale scelta benefici salutari e ambientali.

Nella lezione approfondiremo i vari aspetti, osservando un fenomeno in crescita esponenziale in tutto il mondo


English

Pietro Leemann, Vegetarian cuisine from East to West 

Vegetarianism has a tradition dating back thousands of years. It was developed strongly in the Orient, supported by the philosophies and religions (especially in India and China) which see this lifestyle as a key tool to promote well-being on all levels.

Famous historical figures have embraced vegetarianism as well in the Western world, thanks to socio-cultural observations discerning benefits for health and environment.

In the lesson we will examine various aspects, observing this world-wide phenomenon in exponential growth.​