Chef Christian Milone @ Tavole Accademiche
Classe 1979, dopo una carriera da ciclista professionista, Christian Milone si perfeziona con Enrico Crippa nelle cucine del Piazza Duomo di Alba (tre stelle Michelin).
Con passione prende le redini del ristorante di famiglia Trattoria Zappatori di Pinerolo e sviluppa una sua linea di cucina più creativa nella Gastronavicella; grazie a questa sala gourmet, si guadagna l’attenzione dei critici e delle guide.
Alle Tavole Accademiche Unisg proporrà la sua cucina innovativa e senza compromessi che fa di lui uno dei più apprezzati giovani chef italiani.
Born in 1979, after a career as a profesional cyclist, Christian Milone improved his culinary skills under the tutelage of Enrico Crippa at the 3 stared Michelin restaurant Piazza Duomo in Alba.
Always guided by passion for his second profession, Christian Milone takes the direction of the Trattoria Zappatori -the family restaurant- and develops his own style of cuisine in what he calls his Gastronavicella. Thanks to this gourmet dinning room he gains not only critic’s attention but also from famous guides.
At the UNISG cafeteria he proposes his own innovative cuisine that makes him one of the most appreciated young Italian chefs.