Chocolate with Biodiverse Cacao from Peru

English
Lourdes Lares and Vilsic Bocangel from the Amazona Chocolate consortium produce quality chocolate using varieties of Peruvian cacao that are native or at risk of extinction, such as Iquitos-Marañon, Morona and Scavina, which are also Ark of Taste passengers. They work with four large cooperatives of small-scale producers in the central selva of San Martín, Huánuco and Ucayali, with the aim of developing projects with a social and production impact so as to improve the living standards of cacao producers and raise the profile of the characteristics of single-origin cacao.
They will be joined by Giorgio Demarini, a Peruvian chocolatier who works with native ingredients and single-origin cacaos, and Stefano Mentuccia, owner of the Peruvian chocolate company Di Perugia, which has 30 years of experience and is a pioneer in the development of quality chocolate production using European technology. Most recently the company has been organizing major projects to promote native cacao varieties with Asháninka communities.
Followed by a tasting.
Italiano
Lourdes Lares e Vilsic Bocangel del consorzio Amazona Chocolate producono cioccolato di qualità a partire dal riscatto di varietà native e a rischio di estinzione di cacao peruviano: Iquitos – Marañon, Morona e Scavina, che sono anche inserite nell’ Arca del Gusto. Lavorano con quattro grandi cooperative di piccoli produttori nella selva centrale di San Martín, Huánuco e Ucayali, con l’obiettivo di sviluppare progetti d’impatto sociale e produttivo per migliorare gli standard di vita dei produttori e produttrici di cacao e promuovere la conoscenza delle caratteristiche del cacao di ogni origine.
Seguirà degustazione.