On Friday, April 24th, Second Remote Degree Session at the University of Gastronomic Sciences

21 students from Italy, Israel, Nigeria and Sweden discuss their theses for their Undergraduate and Graduate degree courses in Pollenzo.

 

At Pollenzo’s University of Gastronomic Sciences it’s time again for graduation: so complying with the precautionary and restrictive measures of Covid-19 emergency, the discussion of the theses will be held remotely.

On Friday, April 24th, starting from 9, the commission connects with the thesis supervisors and co-supervisors and with the students themselves: then, progressively proceeds to the discussion.

Here are the graduating students and their theses topics in order of discussion:

 

Undergraduate Degree


Dominica Diribe Nkechinyere, 25 years old from Sant’Angelo In Vado(PU), (Italy/ Nigeria) discusses the thesis entitled “West Africa Nigeria Ethnic Groups, Cuisine, Diet and Health”, supervisor prof. Antonella Campanini.

Gianmaria Giorgio Fasce, 24 years old from Milan, discusses the thesis entitled: “Utilizzo dei grassi alimentari in Italia nel Medioevo”, supervisor prof. Antonella Campanini.

Alessio Giadrossi, 25 years old from Trieste, discusses the thesis entitled: “La ripresa del turismo cinese dopo la pandemia. Prospettive di diversificazione dell’offerta, il caso del Friuli Venezia Giulia”, supervisor prof. Paolo Corvo.

Francesco Grandi, 24 anni da Firenze, discusses the thesis entitled: “Lo sviluppo e l’evoluzione dei sistemi di organizzazione del lavoro nelle cucine professionali dall’età moderna ai giorni nostri”, supervisor prof. a Antonella Campanini.

Susanna Danieli, 29 years old from Bra (CN), discusses the thesis entitled: “Estetica della stroncatura. Proposta di valorizzazione stilistica della recensione negativa e di un nuovo modello di autorevolezza del critico gastronomico: dall’ironico all’atmosferico”, supervisor prof. Nicola Perullo.

Vittoria Favari, 22 years old from Milan, discusses the thesis entitled: “Formazione gastronomica e inclusione sociale: due esperienze a confronto” supervisor prof. Maria Giovanna Onorati.

Philip Linander, 29 years old from Sweden, discusses the thesis entitled: “Agriculture as Tool to Overcome the Urban Crisis of Imagination: a Creative Journey to the Margins of Being”, supervisor prof. Nicola Perullo.

Edoardo Maria Polimeni, 27 years old from Reggio Calabria discusses the thesis entitledtitolo: “Food Waste, Food Loss, Spreco di carta. La proposta MyCart”, supervisor prof. Franco Fassio.

Federico Seregni, 22 years old from Milan, discusses the thesis entitled: “Il processo di rilocalizzazione del gelato artigianale”, supervisor prof.  Gabriele Volpato.

May Siri, 26 years old from Israel, discusses the thesis entitled: “Integrating Sustainable Practices in Wineries – The Case in Israel”, supervisor prof. Franco Fassio

 

Graduate Degree


Anna Claudia Cecconi, 26 years old from Perugia, discusses the thesis entitled: “Unità nella diversità. rilettura critica delle politiche comunitarie tra gastronazionalismi e mercificazione culturale”, supervisor prof. Michele Antonio Fino.

Lucrezia Chierico, 24 years old from Travacò Siccomario (PV), discusses the thesis entitled: “La sostenibilità nella ristorazione aziendale e la sua comunicazione”, supervisor prof. Patrizia Gazzola.

Giuseppe Frascone, 27 years old from Castel di Sangro (AQ), discusses the thesis entitled: “Dalla terra ai mercati internazionali, viaggio attraverso la filiera del Mezcal. La riscoperta di un’arte perduta”, supervisor prof. Patrizia Gazzola.

Filippo Peretti Cucchi, 26 years old from Novara, discusses the thesis entitled: “Albergo Diffuso: analisi dello stato di fatto tra contesto normativo e indici di gradimento”, supervisor prof. Patrizia Gazzola.

Cecilia Rosi, 25 years old from Milano, discusses the thesis entitled:  “Marketing to kids: analisi del segmento dei biscotti per bambini nel mercato belga”, supervisor prof. Patrizia Gazzola.

Federica Scavarda, 25 years old from Saluggia (VC), discusses the thesis entitled: “Trend e opportunità di crescita del mercato del vino: Indagine sul vino naturale nell’alta ristorazione italiana”, supervisor prof. Patrizia Gazzola.

Veronica Silipigni, 26 years old from Rescaldina (MI), discusses the thesis entitled: “La “supermarketizzazione” del discount – Analisi dell’evoluzione del formato distributivo nel mercato Italiano: Il caso Penny Market”, supervisor prof. Patrizia Gazzola.

Simona Bucci, 25 years old from Ruvo di Puglia (BA), discusses the thesis entitled: “Riabilitazione filosofica della neurogastronomia: un approccio embodied al sapore che genera obesità”, relatore il prof. Nicola Perullo.

Beatrice Fulcheris, 24 years old from Sandigliano (BI), discusses the thesis entitled: “Ristoranti stellati e territori: legami e opportunità”, supervisor prof. Nicola Perullo.

Elisa Pasquero Elia, 25 years old from Alba (CN), discusses the thesis entitled: “Turismo sostenibile: rilievo olistico dell’associazione Relais & Châteaux, analisi e implementazione delle attività virtuose”, supervisor prof. Franco Fassio.

Claudia Kröll, 27 years old from Chienes (BZ), discusses the thesis entitled: “Legame tra rilocalizzazione e ristorazione per la promozione di sistemi agroalimentari sostenibili”, supervisor prof. Gabriele Volpato.

 

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